steag UE

steag Guvernul Romaniei

steag Instrumente structurale

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Se lansează prima etapă de acordare a instrumentelor de sprijin

Cadrele didactice interesate de obținerea de instrumente de sprijin (subvenții) pentru derularea de proiecte educaționale pot începe să depună propunerile de proiecte. Ghidul pentru acordarea instrumentelor de sprijin, șabloanele documentelor ce vor trebui completate și depuse, precum și ghidul pentru utilizarea instrumentului de stagii de practică – platforma PPS, sunt disponibile pentru consultare și descărcare.

Instrumentul de sprijin (subvenția) va fi acordat în scopul susținerii procesului de efectuare de către cadrele didactice a activităților/stagiilor de practică și a perfecționării competențelor obținute în componenta teoretică a activităților de formare/dezvoltare de competențe.

În această etapă, instrumentul de sprijin va fi acordat doar cadrelor didactice care participă sau au finalizat (sunt absolvenți) programul de formare continuă „Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor și care participă la stagii de practică cu elevii.

Pentru ca un candidat să poată solicita acordarea de sprijin trebuie îndeplinite următoarele condiții:

  • are prezență de peste 80% la programul de formare ”Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor si elevilor” , dacă acesta este în desfășurare, sau a absolvit programul de formare;
  • desfășoară activități și stagii practice, cu cel puțin 3 elevi;
  • a realizat și a depus o propunere de mini proiect educațional ce cuprinde atât activități teoretice cât și activități practice (activități didactice sau specifice cu copiii și/sau părinții);
  • În urma evaluării activității și a mini proiectului depus, a îndeplinit criteriile pentru primirea de sprijin (subvenție) pentru implementarea proiectului propus.

Valoarea instrumentului de sprijin este între 445.05 ron și 2225.25 ron pe an pe participant, dar nu mai mult de 22252.50 ron pe an la nivelul unei școli.

Acordarea instrumentelor de sprijin se va realiza în ordinea depunerii proiectelor și a documentelor solicitate, după verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate și de selecție, până la atingerea pragului anunțat pe unitate de învățământ. Procesul de evaluare a mini proiectelor și a îndeplinirii acțiunilor derulate în stagiile de practică se va derula în paralel cu depunerea dosarelor, până la finalizarea acestora și la epuizarea sumelor alocate.

Pentru prima etapă de acordare a instrumentelor de sprijin, termenul limită pentru depunerea mini proiectelor și încărcarea documentelor aferente stagiilor de practică este: 31 mai 2019.

Resurse:

Ghid acordare instrumente de sprijin – prezinta principalele informații extrase din metodologia de acordare a instrumentelor de sprijin, necesare cadrelor didactice care participă la activitățile de formare din proiect, derulează stagii de practică și depun mini proiecte educaționale în vederea obținerii de instrumente de sprijin (subvenție).

Ghid pentru cadre didactice – utilizare instrument de stagii de practică – prezintă informații și pașii care trebuie parcurși pentru încărcarea în instrumentul de stagii de practică – platforma PPS a documentelor aferente derulării stagiilor de practică și a mini proiectelor educaționale;

Template de documente necesare pentru depunerea și implementarea proiectelor educaționale:

Metodologie acordare instrumente de sprijin – prezintă informații detaliate despre modalitatea de acordare a instrumentelor de sprijin și evaluare activității cadrelor didactice și este realizată în cadrul activității A2.2 Elaborarea metodologiei de formare, inclusiv metodologia de acordare a instrumentelor de sprijin, în cadrul proiectului „Predare pentru schimbare” – POCU/73/6/6/106572.

Pentru mai multe detalii referitoare la acordarea instrumentelor de sprijin, puteți transmite un mesaj la adresa: pps@isjcj.ro.