steag UE

steag Guvernul Romaniei

steag Instrumente structurale

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Se lansează competiția pentru acordarea burselor de performanță – ediția 2018-2019

Competiția pentru acordarea burselor de performanță se adresează tuturor cadrelor didactice care fac parte din grupul țintă al proiectului „PREDARE PENTRU SCHIMBARE”. Vor putea participa la competiție toate cadrele didactice care au absolvit cele programele de formare: „Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor” și „Folosirea mijloacelor TIC în educație” și cursuri transversale.

Competiția are ca obiectiv acordarea de stimulente celor mai performanți profesori, care prin activitatea pedagogică reușesc să furnizeze o educație de calitate și să asigure incluziunea socială în școlile, parteneri asociați în proiect.

Cei interesați pot completa cererea de înscriere în competiția pentru acordarea burselor de performanță și o vor depune în original la secretariatul unității școlare, partener asociat în proiect, unde își desfășoară activitatea. Mai multe detalii despre regulament găsiți aici:

Pentru stabilirea câștigătorilor se vor lua în considerare următoarele criterii:

1. creșterea ratei de frecvență școlară a copiilor în situații de risc educațional (fiecare cadru didactic va selecta minimum 3 elevi pe care îi va monitoriza, la nivelul aceleași unități școlare, nu pot fi monitorizați aceeași elevi de mai multe cadre didactice.);
2. îmbunătățirea performanțelor educaționale ale copiilor din grupa/clasa cadrului didactic care beneficiază de stimulentul pentru performanță (minimum 3 elevi);
3. implicarea în creșterea rețelei de actori cheie;
4. elaborarea planurilor individuale de intervenție pentru copii;
5. prezentarea și discutarea planului individual de intervenție cu părinții, implicarea activă a acestora în educația copiilor;
6. urmărirea aplicării planului individual și întreprinderea de măsuri pentru respectarea acestuia;
7. asigurarea comunicării între grupurile vulnerabile și comunitatea majoritară;
8. întreprinderea de acțiuni în vederea combaterii segregării;
9. facilitarea dialogului scoală-familie-comunitate;
10. promovarea exemplelor de bune practici la nivelul școlii si comunității

Competiția se va derula în mai multe etape:

Etapa 1: Centralizare înscrieri

În această etapă cadrele didactice vor completa o cerere de înscriere la competiție, iar comisia de evaluare va analiza modul în care candidații respectă criteriile obligatorii de participare. Doar cadrele didactice care respectă criteriile obligatorii vor intra în etapa de evaluare a performanțelor. Cadrele didactice vor încărca în instrumentul de stagii de practică documente privind creșterea ratei de frecvență școlară a minimum 3 copii în situații de risc educațional, și documente privind îmbunătățirea performanțelor educaționale ale copiilor. În această etapă cadrele didactice vor completa o cerere de înscriere la competiție, iar comisia de evaluare va analiza modul în care candidații respectă criteriile obligatorii de participare, conform metodologiei publicate. Cererile trebuie depuse până cel târziu în 26 iulie 2019. Doar cadrele didactice care respectă criteriile obligatorii vor intra în etapa de evaluare a performanțelor. Cererea se poate descărca din secțiunea Noutăți, de pe site-ul de proiect: https://pps.isjcj.ro/noutati/. Pentru a le fi evaluate performanțele, cadrele didactice vor încărca în instrumentul de stagii de practică (până cel târziu în 26 iulie 2019) documente privind creșterea ratei de frecvență școlară a minimum 3 copii în situații de risc educational și documente privind îmbunătățirea performanțelor educaționale ale copiilor. Organizatorul programului de formare „Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor” a propus o serie de acțiuni ce au putut fi derulate de cadrele didactice participante la proiect. În vederea creșterii punctajului, cadrele didactice vor mai putea completa de asemenea documente pentru alte acțiuni din instrumentul de stagii de practică aferente burselor de performanță, activități derulate pe perioada anului școlar 2018-2019 (vezi Regulament).

Etapa 2: Evaluarea performanțelor cadrelor didactice

În această etapă comisia de evaluare va analiza gradul de îndeplinire a obiectivelor din planul de dezvoltare profesională stabilit împreună cu formatorul la începutul programului de formare, pentru fiecare cadru didactic și performanțele profesionale înregistrate.

Etapa 3: Publicarea listelor cu rezultatele obținute de cadrele didactice

La finalul etapei de evaluare, comisia va publica pe website-ul proiectului lista cu rezultatele obținute la evaluare, de toate cadrele didactice care au îndeplinit criteriile obligatorii.

Etapa 4: Colectare documente și acordarea burselor de performanță

După publicarea listei cu rezultatele evaluării, vor fi contactate cadrele didactice care au obținut cele mai bune punctaje la evaluare, pentru a-și pregăti dosarul necesar. Termenul limită până la care vor trebui depuse la secretariatul școlii, documentele necesare pentru acordarea bursei este 30 august 2019.

Se vor depune următoarele documente:

1.Declarație informații bancare și extras de cont;

2.Contract de acordare a bursei de performanță

Pentru mai multe detalii legate de competiția de acordare a burselor de performanță, ne puteți contacta la adresa de email: pps@isjcj.ro.

Mult succes!
Echipa proiectului „PREDARE PENTRU SCHIMBARE”

 

Metodologie de acordare a burselor de performanță
Anexa 02_1 – Regulamentul de acordare a burselor de performanță
Anexa 02_2 – Model anunț lansare competiție_2
Anexa 03_1 – Cerere tip acordare bursă
Anexa 03_2 – Declaratie informații bancare
Anexa 03_3 – Contract de acordare a bursei